Министър и кмет скрепиха официално усилията за индустриална зона в Стара Загора

Министърът на икономиката Емил Караниколов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписаха Меморандум за сътрудничество с „Национална компания индустриални зони” ЕАД, съобщават от пресцентъра на общината. С документа се слага началото на изграждането на Индустриална зона Загоре.

С меморандума се цели да бъдат създадени условия за развитие на интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики за изработване на общи позиции, постигане на координация и информационен обмен за бъдещи проекти и програми, както и за реализиране на съвместни действия в тази насока.

Това е първата стъпка към изграждането на Индустриална зона „Загоре“, като за целта ще бъде създадено смесено дружество между държавата и община Стара Загора, които ще имат по 50% участие в нея. Държавата ще участва с пари за изграждането на инфраструктурата, а общината със земя – 110 декара на територията на бившето опитно поле в кв. „Зора“. Идеята за изграждане на индустриална зона беше подкрепена от всички политически партии в Общинския съвет на Стара Загора.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си