Подновиха строителството на спортната зала в Гоце Делчев

0

В средата на август бе възобновено изграждането на многофункционалната спортна зала в гр. Гоце Делчев. Фирмата изпълнител – Консорциум ДЗЗД „ГД СПОРТ 2014“, стартира последния етап от строително-монтажните дейности за довършване на сградата, като се предвижда те да приключат за пет месеца.
Финансирането в размер на 3,5 милиона лева е осигурено от държавния бюджет чрез публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, уточниха от община Гоце Делчев. Средствата ще обезпечат строително-монтажните работи, оборудването и обзавеждането на залата, техническия и авторския надзор.
След завършването сградата ще представлява комплекс, включващ зала с изцяло метална конструкция, хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители, които са решени като монолитна конструкция. Общата застроена площ на комплекса ще бъде 3071 кв. м. Състезателната зала ще бъде с основно игрално поле 20/40 метра, като тези размери позволяват използването на игрището за хандбал, баскетбол, волейбол, борба и тенис. Капацитетът на залата по проект е 1100 места, а площта – 1890 кв. м.
Хотелският комплекс ще включва общо 20 стаи. Този капацитет може да покрие нуждите на два отбора за състезания и тренировки. Многофункционалната спортна зала ще разполага също със система за видеонаблюдение и озвучаване, както и с пожароизвестителна инсталация. Това ще бъде най-модерната спортна зала в региона, която освен за спорт ще се използва и за други публични прояви, смятат от община Гоце Делчев.15-Sportna-Goze-del4ev-2
Освен по залата, започва работа и по одобрения проект на общината за подмяна на водопроводната мрежа на 15 улици в гр. Гоце Делчев. Той е на стойност над един милион лева и се финансира от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда и водите. В рамките на този проект в града ще бъде извършена подмяна на водопроводна мрежа с дължина 4333,46 м. Строителните работи включват изкопни дейности, полагане на водопроводни тръби, пясъчна подложка, детекторна лента и обратно засипване с уплътняване. Предвижда се също да бъдат монтирани и необходимият брой пожарни хидранти и спирателни кранове. Във връзка със започващите строително-монтажни работи община Гоце Делчев предупреждава живеещите на съответните улици за предстоящи смущения във водоподаването.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си