15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Подготвят XIII-а Национална конференция по транспортна инфраструктура

Тече подготовката на XIII „Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие – България и Балканите – свързаност“. Тя ще се проведе в периода 1 – 3 октомври 2020-а в София.

Това е един от най-мащабните и престижни научно-професионални форуми в областта на транспортната инфраструктура в страната и на Балканския полуостров. Провежда се ежегодно от 2007 г. насам.

Организатори са Катедра „Пътища и транспортни съоръжения“ към УАСГ, Институт по транспортно строителство и инфраструктура, Националният комитет на България към Световната пътна асоциация (PIARC) – Сдружение „Български форум по транспортна инфраструктура“.

В рамките на деловата работа на събитието се осъществява обмен на иновативни идеи и решения в изграждането, поддържането и управлението на транспортната инфраструктура. С участието си в нея среща си дават изтъкнати представители на релевантните научни среди, държавни институции, браншовия бизнес и заинтересованата общественост. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

През годините Конференцията и участниците в нея задвижиха мащабни процеси в областта на транспортната инфраструктура, като актуализацията на наредбите за проектиране на пътища и улици, учредяването на национален комитет на Световната пътна организация в Република България, създаване на Националната агенция по Безопасност на движението, Националната стратегия по пътна безопасност и други.

Сред аудиторията на форума са международни експерти, специалисти и мениджъри на утвърдени компании в строителния бранш, представители на правителствени и неправителствени организации, както и на научните среди.

Related Articles

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ