Пловдивски художници търсят през съд правата си върху новата галерия на „Гладстон“ 32

0

Дружеството на пловдивските художници съди Община Пловдив за новата галерия на ул. „Гладстон“ 32. Това стана ясно от официално становище на Снежана Фурнаджиева, председател на Дружеството на пловдивските художници.

От представената информация става ясно, че въпреки че на Дружеството е било обещано да менажира дейността на сградата и да я използва за свои изложби, то ситуацията днес е различна. Преди дни кметът Иван Тотев обяви, че галерията на „Гладстон“ ще бъде управлявана от Градска художествена галерия. Това решение според Дружеството на пловдивските художници влиза в остър разрез с подписаните от тях и Община Пловдив документи.

Според изнесената информация, Дружеството на пловдивските художници вече е потърсило и получило подкрепа от председателя на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов, от министъра на културата Боил Банов и от омбудсмана Мая Манолова. Фурнаджиева е категорична, че ако Община Пловдив не уважи правото на ползване на сградата на пловдивските художници, то предстои сериозна съдебна битка.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си