Навигатор Home » Икономика » ПЛАНОВЕ Лидер в изработката на компоненти за автомобилостроенето увеличава производството си в България

ПЛАНОВЕ Лидер в изработката на компоненти за автомобилостроенето увеличава производството си в България 

18--NEW

Немската компания MAHLE, специализирана в изработване на компоненти за автомобилната индустрия, планира да увеличи производството си в България. С това страната ни ще стане един от нейните основни производствени центрове, стана ясно на среща между заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и представителя на ръководството на компанията Вилхелм Емперхоф, състояла се във Франкфурт.

Немската компания има свое дружество у нас – „Берхелла Термоконтрол”, базирано в индустриалната зона на Божурище. В него работят 400 души, като плановете на компанията са броят на работниците да достигне 600, след като започне производството на новите компоненти.

В момента се работи за изграждане на жп терминал и подобряване на транспортните връзки на индустриалната зона в Божурище, което да я направи още по-привлекателна за инвеститори.

Немската компания е една от водещите в автомобилната индустрия с 12,3 млрд. евро годишен оборот. В 170 производствени предприятия на фирмата работят 77 000 души.

Добавете коментар