Дизайнерите от Matt Fajkus Architecture превърнаха колекция автомобили в основна част на декора

Блестящ и очарователен дом с огромен шоурум в него. Това е един от последните проекти на компанията Matt Fajkus Architecture. Дизайнът на новото бижу, което се намира в Остин, Тексас, бе завършен съвсем наскоро. Интериорът е създаден и подчинен на една-единствена идея – да приюти колекцията от коли на своя собственик. Това налага и наличието на по-особен гараж, както и по-странното разпределение на помещенията в къщата.

По-голямата част от партерния етаж, разбира се, е посветен на колите. Паркирани возила могат да се видят както вътре в шоурума, така и отвън пред сградата. Специално внимание е обърнато на осветлението. Изобилието от лампи допринася за удоволствието, което всеки автолюбител изпитва, когато наблюдава колекция от скъпи и ценни возила. Друг акцент в къщата е асансьорът за коли, който води до зоната за ремонт.

Свързването на гаража с горния етаж на дома е осъществено чрез стълбище, което е изработено от дърво. То също е много добре осветено.

Вторият етаж, който леко се подава над гаража, е планиран като зона за живеене. Там има огромна стъклена врата, която осигурява панорамна гледка към автомобилите долу. Жилищната част в дома е с отворен план. Основният апартамент се свързва с офисен кът, облицован с дърво. Близо до него е кухнята с всекидневната зона. Всички помещения са в светли тонове с черни акценти. Интериорът е оживен от пана, картини и снимки на автомобили.

Терасата на покрива е направена отново от естествени материали. Дървените навеси, балдахините и многото зеленина наоколо осигуряват достатъчно място за отдих и забавление по всяко време на годината.

20-1 20-2 20-3 20-4 20-5 20-6 20-7 20-8 20-9 20-10 20-11 20-12

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си