От Агенцията по вписвания предупреждават: Разпращат фалшиви електронни писма от наше име

0

От името на Агенция по вписвания се разпращат фалшиви електронни писма, алармират от институцията. Съобщенията са от адрес [email protected] с прикачени в тях документи и невярна информация. Агенцията по вписванията обръща внимание, че ведомството не изпраща образци на декларации по електронна поща.

Редица потребители на услугите на Агенцията по вписванията сигнализират, че са получили електронни писма със следния текст и прикачен файл към него:

„УВАЖАЕМИ/А ГОСПОДИН / ГОСПОЖО,

Във връзка с новоприетите промени в НАРЕДБА № 1 ОТ 14 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ВОДЕНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ И ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР И ДО РЕГИСТЪРА НА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ (Наредбата), годишните финансови отчети (ГФО) за изминалата 2019 г. ще се приемат с нова декларация по член 62 от Наредбата. В нея ще се декларира, че ГФО са приети от компетентния за това орган. Приложно Ви изпращаме образец на новата декларация, която е задължителна при подаване на ГФО. Всички обявени отчети, които биват подадени без нея, ще им бъде налаган отказ.“

Всички образци на съществуващи и актуализирани декларации могат да бъдат открити на официалните страници на регистрите, администрирани от Агенция по вписванията, уточняват оттам.

От институцията предупреждават, ако получите подобно електронно писмо, да проверите внимателно адреса на електронната поща, от който е изпратен. При съмнение за истинността му, потребителите не трябва да отварят прикачените файлове, тъй като има риск да заразят компютрите си с вирус.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си