12 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Създават маски с мотиви от античните мозайки на Малката и Епископската базилика

Маската като задължителен защитен елемент в ежедневието ни, като моден аксесоар, а вече и като носител на послание, това са мотивите, които подтикнаха екип от Общински институт „Старинен Пловдив” да създадат проекти на предпазни маски с изображения на античните мозайки от Малката и Епископската базилика.

Изключително красиви елементи съдържат римските мозайки, пренесени върху защитна маска внасят естетика, положителна енергия в настоящата трудна ситуация и популяризират културно-историческото наследство на Пловдив”, споделят за идеята си от културния институт.

Екипът, разработил маските, предлага мотиви за дами, господа и деца. Те ще бъдат ушити от качествен двупластов текстил, за да бъдат комфортни при носене.

Първите разработени визии ще бъдат пуснати в продажба в средата на ноември. Маските ще бъдат на цена от 5 лв. и ще се предлагат в осем от обектите на ОИ „Старинен Пловдив” – билетния център пред Община Пловдив, туристическите информационни центрове в Стария град и на ул. „Райко Даскалов” №1, Римски стадион, къща „Клианти”, къща нд-р Стоян Чомаков (постоянна експозиция на Златю Бояджиев), Малка базилика и Античен театър.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ