Отчитат напредъка в изпълнението на Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия

0

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще съпредседателства седмото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Сърбия 2014-2020 г. и първото заседание на Съвместната работна група за разработването на програмата за програмния период 2021-2027 г. Двете заседания ще се състоят днес 8 ноември, от 13.00 часа, в зала „Пресцентър“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От сръбска страна съпредседател на форума ще бъде Михаѝло Дашич, ръководител на Националния орган, помощник-министър по европейската интеграция на Република Сърбия. Сред гостите на събитието ще бъде Магали Леноел – представител на Главна дирекция „Регионална и градска политика“ в Европейската комисия.

В рамките на Комитета за наблюдение ще бъдат отчетени напредъкът в изпълнението на програмата, плана за действие за изпълнение на препоръките, относно напредъка в програмирането 2021-2027 г. Ще бъдат обсъдени и основните предизвикателства на програмния период 2021-2027 г., правилник за дейността на съвместната Работна група и съвместен концептуален документ за Програмата за трансгранично сътрудничество, както и основните предизвикателства на програмния период 2021-2027 г.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си