16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Отпуснаха още 42 млн. лв. за подкрепа на малки и средни предприятия

Допълнителни 42 млн. лв. за ликвидна подкрепа на малки и средни предприятия предостави Фондът на фондовете (ФнФ). Средствата са предназначени за фирмите, засегнати от COVID-кризата.

Парите ще достигнат до предприятията чрез три фонда за дялови инвестиции при облекчени условия, без да е необходимо набирането на частен капитал. Фондовете за ускоряване и начално финансиране са получили общо допълнителни 24 млн. лева, като целта е с увеличения капитал да се инвестират до 100 000 лева в компании във фаза на ускоряване и до 2 млн. лева във фирми в начален етап на развитие.

Фондът за рисков капитал е добавил към инвестиционния си ресурс допълнителни 18 милиона лева за инвестиции до 7 млн. лева в стартиращи компании в начален етап на развитие, както и в по-напреднали компании с висок рисков профил.

Предстои подписване на споразумение и с четвърти финансов посредник, за който са предвидени допълнителни 14,3 млн. лева за инвестиции до 2 млн. лева в компании в начален етап на развитие.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ