Николай АНТОНОВ

С навлизането на технологиите в ежедневието ни и развитието на интернет и средствата за комуникации светът става все по-достъпен и възможността за дистанционна работа – все по-атрактивна и предпочитана. Милиони са хората по света, които избират да работят, пътувайки, опознавайки нови култури, срещайки нови интересни хора и създавайки контакти и приятелства в различни точки на света.

В това са убедени и основателите на Coworking Bansko – Уве и Матияс. Двамата независими от локацията предприемачи споделят: „Банско предлага невероятни възможности за хора, които работят и пътуват.” Затова реализират проекта си точно там.

16-spodeleno-2coworking-bansko-1489435525_o-pngСподеленото работно пространство представлява офис извън офиса. Всеки, който има нужда, ще може да си наеме кът за работа в едно общо бизнес пространство. Така различни артисти и творци, хора, работещи на свободна практика, иноватори и предприемачи ще могат да обменят знания и опит, да споделят своите идеи и да помагат за изграждането на една общност, която се развива със съвместни усилия и желание.

Като културен център на региона, с отличните си условия за зимни спортове и домакин на множество фестивали, Банско естествено е едно от най-подходящите места за създаването на споделено работно пространство, което да посреща хора от цял свят, постоянно пребиваващите чужденци в региона и жителите на града, смятат Уве и Матияс.

Coworking Bansko ще се помещава в една от централните сгради в града, като ще предлага на своите членове удобствата на офиса в една неформална и приятна атмосфера. Всеки ще има възможността както да работи в уединение, така и заедно с другите да развива, обогатява и изпълнява своите идеи за бизнес.16-spodeleno

Споделеното работно пространство – Coworking Bansko, ще отвори врати официално на 15 декември, като ще се изгражда с усилията на всеки, който би желал да стане част от общността. Регулярни събития като семинари, тренинги и лекции ще се провеждат в новото бизнес средище, като целта е да сплотяват, обединяват и информират общността. Концепцията на основателите на вече популярните в света центрове за споделено работно място е да превърнат Банско в модерна локация за бизнес.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си