Откриха нова спортна зала в Благоевград

0

Новата многофункционална спортна зала, изградена в двора на Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград, беше официално открита. Лентата прерязаха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заедно с кмета на община Благоевград Атанас Камбитов в присъствието на ученици, учители, родители,
ръководители на общината, депутати, гости. Преди това отец Андон Шавулев отслужи тържествен водосвет.

Новата зала е със застроена площ 1070 кв. м. Тя е изградена със средства от целева субсидия за капиталови разходи от МФ и МОН в размер на 916 861 лева. Залата е свързана с учебната сграда чрез топла връзка, има и самостоятелен вход. Модерното съоръжение разполага със санитарни възли, съблекални, отопление, вентилация. Залата може да се използва за волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци, фитнес. Напълно обновена и спортната инфраструктура в двора на училището.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов увери, че общинската управа ще продължи обновяването на спортната и училищната база в града. Предстои обзавеждането на ремонтираната сграда на спортния интернат. Започва проектиране и на нов плувен басейн.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си