22 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Отварят офертите на кандидатите за довършване на „Колежа“ в Пловдив

За днес от 14,00 часа е насрочено отварянето на офертите на кандидатите по обществената поръчка за довършване на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Победителят трябва да изпълни поръчката в срок от 2 години (730 дни), като прогнозната стойност е 44 348 399,28 лв без ДДС.

Държавата отпусна финансиране от едва 25 млн. лева с ДДС и за момента няма яснота от къде ще дойде останалата сума за довършването на съоръжението, известно още като „Колежа“.

Едно от най-важните условия, на които победителят в надпреварата за довършването на стадиона трябва да отговаря, е да има реализиран общ оборот от минимум 40 милиона лева за последните три приключили финансови години.

След избора на изпълнител, остава правото някой от останалите кандидати за обществената поръчка да обжалва в законово регламентирания срок.

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ