13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Отпускат близо 4 млн. лв. на Община Павел баня за ремонт на пътя Шипка – Скобелево

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще отпусне 3 980 837 лева на Община Павел баня за рехабилитация и реконструкция на общинския път Шипка – Павел баня – Асен – Скобелево, съобщиха от общинския пресцентър. Споразумението е подписано от кмета Иса Бесоолу в МРРБ.

Проектът е с голямо местно и регионално значение, тъй като по този пътен участък ежегодно преминават хиляди автомобили. Важен е и за туристическия поток. През 2021 година, независимо от епидемиологичната обстановка в страната, участъкът е използван от над 240 000 туристи. Досега статистиката показва, че броят им тази година е още по-голям, посочват от пресцентъра на администрацията.

В Бюджет 2022 на Община Павел е поставен акцент върху дейностите по Инвестиционната програма, ремонта на детските градини в Павел баня, Долно Сахране и Александрово, както и върху дейности за подобряване на инфраструктурата на територията на общината.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ