Ще бъдат обновени асфалтовите настилки и в Добринище

Николай АНТОНОВ

Кметът на община Банско Георги Икономов подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“ за рехабилитацията на уличната мрежа в Банско и Добринище, информираха от общината. Одобреното финансиране е по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., мярка 7 – „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”. То е на обща стойност 1 888 988 лв.

В Банско ще бъдат обновени напълно асфалтовите настилки и тротоарите на улиците „Цар Симеон” – между кръстовищата с ул. „България” и ул. „Патриарх Евтимий”, ул. „Глазне” – между кръстовищата с ул. „Пирин” и ул. „Патриарх Евтимий”, ул. „България” – между кръстовищата с ул. „Патриарх Евтимий” и „Цар Симеон”. В Добринище ще бъдат рехабилитирани улиците „Георги Темелков”, „Александър Стамболийски” и „Паисий Хилендарски”.

Продължаваме с процеса на основна рехабилитация на уличната мрежа на територията на общината паралелно с подмяна на подземната инфраструктура, коментира кметът Георги Икономов. Така подходихме с обновяването на ул. „Отец Паисий”, улиците „Гоце Делчев” и „Пирин” в Банско, където скоро ще започнат строително-ремонтните дейности по третия и съответно втория етап на тяхното изграждане. Улиците, включени по тази мярка на Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., са част от основните пътни артерии за Банско и Добринище. Подобряването на тяхното състояние е приоритетно, като занапред ще търсим финансиране за рехабилитация и на по-малките улици в населените места, допълни градоначалникът.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си