Оригинални идеи за огледален свят у дома

0

 

Огледалото в дома предлага изкушаващата възможност не само да ни покаже как изглеждаме, но и да отрази всичко, което ни заобикаля. Затова е добре, когато аранжираме жилището си да се възползваме максимално от неговите ефекти. Първото нещо, което трябва да знаем е, че огледалата могат да се използват във всяка една стая. Те могат да отразяват светлината, създавайки нови измерения в пространството, както и да приемат ролята на произведение на изкуството.
За да ги включим в интериора, трябва да се съобразим с техния размер, форма и стил. Също така е необходимо да обърнем внимание на тяхното разположение и да помислим за местата, на които можем да ги закачим.

 Банята е едно от най-очевидните места, когато става въпрос за избор на огледала, но това не означава, че трябва да подхождате традиционно. Вместо правоъгълно огледало над мивката, изберете по-оригинална и уникална форма, която ще декорира помещението по най-добрия начин. Светлината, отразяваща се в овалната форма на огледалото създава един  различен и нтересен поглед. 20-12

Ако все пак искате да запазите стандартната правоъгълна форма, изберете богато украсена рамка, която да придаде оригинален акцент на банята.
Изберете цвят, който съответства или кореспондира с този на помещението, за което е предназначено, за да бъде интегрирана част от неговия дизайн, а не предмет, който случайно е попаднал там.
Огледалото може да бъде функционално и едновременно с това да служи като произведение на изкуството. То е достатъчно голямо, за да изпълнява традиционните си задължения, а в същото време дизайнът му е толкова зашеметяващ, че стените не се нуждаят от друго допълнение. Изборът на изчистена и уникална форма е изключително подходящ за вашата спалня.

20-4 20-5 20-3

Дневната стая е чудесно място за поставяне на огледало с по-големи размери. То поема ролята на произведение на изкуството и едновременно с това отразява пространството в помещението, като го прави оптически по-голямо. Освен това, създава повече светлина, отново поради отразяващите си свойства. Изберете опростен, но в същото време интересен дизайн с достатъчна   на.20-13

Ако коридорът ви е тесен помислете за монтирането на голямо огледало на едната му стена. По този начин оптически ще се отвори още пространство и така няма да се се чувствате ограничени в него.

Ако имате висящи предмети в дома си, които заслужават особено внимание, можете да използвате огледало, за да привлечете всички погледи в стаята към тях. Така то играе поддържаща роля в интериора.

Разбира се, можете да използвате огледалата и ако искате да придадете артистичен вид на стената, особено ако е тясна и висока. Това е една изключително любопитна техника на проектиране, която ще постави интересен акцент в домашния интериор.20-1

Извън стандартната форма за декорация на стените в жилището с различни по форма огледала, много актуална тенденция е украсата и със стикери с огледални ефекти. А това предполага невероятни креативни възможности. Единственото ограничение е: формата и визията на стикерите да бъде в хармония с интериорната концепция на пространството.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си