Навигатор Home » Новини » „Оргахим” предлага на клиентите да „видят“ как биха изглеждали цветовете и комбинациите между тях в 3 виртуални стаи, денем и нощем

„Оргахим” предлага на клиентите да „видят“ как биха изглеждали цветовете и комбинациите между тях в 3 виртуални стаи, денем и нощем 

3---Orgachim-VR-in-construction

За първи път в България производителят на бои „Оргахим” предлага на потребителите в магазинната мрежа възможност да „видят“ как биха изглеждали определени цветове и комбинациите между тях в три виртуални стаи, денем и нощем. Преди окончателно да се спре на цвят за тониране на боя, клиентът може да сложи очилата за виртуална реалност в някой от 11-те обекта в страната и да потъне в света на цветовете.

Потребителите могат да избират между три помещения – всекидневна, спалня и офис, както и между дневен и нощем режим. 3D технологията дава възможност да се изпробват комбинации от над 1000 цвята.

Виртуалната реалност навлезе на глобално ниво в много сектори – туризъм, фитнес услуги, авиация, медицина, архитектура, строителство и мебели. В България засега се използва основно от медийни и технологични компании, но намира приложения и в рекламни кампании и промоции, които позволяват на потребителите да общуват с продукта по различен начин.

Нов прогнозен доклад на IDC сочи, че доставките на очила за VR (виртуална реалност) и AR (добавена реалност) в световен мащаб ще достигне почти 100 млн. бройки до 2021 г. За сравнение – през изминалата година са били доставени малко под 10 млн. такива устройства, което е увеличение от 10 пъти за по-малко от 5 г.

Обектите, в които се предлага технологията, са хипермаркети Mr. Bricolage в София (Ринг Мол, „Младост” и „Люлин”), Пловдив, Бургас, Варна, Благоевград и Плевен, както и във фирмените магазини на „Оргахим” АД в София – на бул. „Цар Борис IIІ” , бл. 50 и на ул. „Борис Христов” 2 (входът е на бул. „Шипченски проход”), и в Русе на ул. „Борисова” № 94.

Добавете коментар