Оргахим АД представя: DEKO floor подови системи за производствени помещения

0

В производствените помещения е изключително важно подът да поема проектните натоварвания: да е издръжлив на интензивно движение на вътрешноцехов колесен транспорт, да е устойчив на износване, удари от тежки предмети, вибрации, както и на предвиденото термично и химично въздействие, да се почиства лесно. Системите DEKO floor предлагат решение за всяка производствена специфика.

Системните решения са подходящи за производствени помещения със сух и мокър процес, като химическа индустрия, текстилна индустрия, магазини, супермаркети, хипермаркети, производство на безалкохолни и алкохолни напитки, консервна промишленост и др. DEKO floor системите са подходящи и за хранително – вкусовата промишленост, като кланици, млекопреработвателни предприятия, месарски и колбасарски цехове, сладкарски цехове и т.н.

DEKO floor системи за шлайфан бетон с кварцова или кварц-корундова посипка и импрегнант или запечатка се отличават с устойчивост на удар, защитават бетона от отделяне на прах и подобряват износоустойчивостта на подовата настилка. Системата със запечатка е подходяща за открити и закрити зони на полагане.

DEKO floor епоксидни системи са гладка тънкослойна или гладка дебелослойна. И двата типа системи са лесни за почистване, икономични и могат да се тонират по RAL картел. Гладката тънкослойна система е подходяща и за стенно покритие и с разнообразие от финишни епоксидни продукти. Системата се използва за зони, където трафикът е от леко до средно натоварване. Гладката дебелослойна система се отличава с устойчивост на течни субстанции. Подходяща е за производствени помещения от среден до висок трафик.

В комбинация с кварцов пясък се подобрява износоустойчивостта на покритието и системата е предназначена за тежки натоварвания.

DEKO floor системите за производствените помещения в хранително – вкусовата промишленост включват полиуретан циментови покрития с различна дебелина на слоя от 2 до 9 mm (запазват свойствата си в широк температурен диапазон от -30°С до +120°С), както и епоксидни покрития, с възможност за изграждане на холкери. Този тип системи са с отлична механична, термична и химична устойчивост, лесни за почистване, покривайки нормативните изисквания към подовото покритие, като това то да се дезинфекцира, да е водонепромоцаемо, да се почиства лесно и да позволява безпрепятсвено отвеждане на отработените течни субстрати към отводнителите.

ПРЕДИ
СЛЕД

 

 

 

 

 

 

Разгледайте решенията на DEKO floor тук: www.orgachim.bg/produkt

Разгледайте цялото портфолио строителни продукти на Оргахим АД тук: www.orgachim.bg/za-stroitelstvoto/

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си