17 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Организират дискусия на тема: „Безопасност в тунелите при строителство и експлоатация“

На 19 април ще се проведе дискусионен форум в хибриден формат на тема: „Безопасност в тунелите при строителство и експлоатация“. В събитието ще вземат участие проектанти, пътно-строителни компании, строителен надзор, представители на държавни институции, браншови организации и експерти в областта с цел поставяне на казуси от практиката, обзор на системите за безопасност, предложения за актуализация на нормативната наредба и представяне на технологични системи от компании производители. Ще бъдат представени казуси от практиката; обзор на системите за безопасност; предложения по актуализация на нормативна уредба и технологични системи от производители.

Събитието ще се проведе в два модула – от 10 до 12 ч. и от 13:30 до 16 ч.

МОДУЛ 1: Проектиране и строителство на тунели, с модератор инж. Павел Диковски.

УЧАСТНИЦИ И ТЕМИ:

– „Нови правила за проектиране, поддръжка и експлоатация на тунелите“ ще представи д-р инж. Марио Гълъбов, НКЖИ.

– „Обзор на системи и рисков анализ в пътните тунели. Управление на риска спрямо безопасността“ – инж. Мартин Петков от Tyréns AB и проф. д-р инж. Михаил Михайлов от МГУ.

– „Автоматично пожароизвестяване в тунели: особености и решения“ – инж. Красимир Кръстев, SIEMENS.

– „Приложение на пръскан бетон с фибри в тунелното строителство“ – инж. Кунчо Вутев, Sika България.

– „Вторични облицовки, уширения, ниши и входни яки на тунели – специфики на изпълнение“ е темата, която ще представи инж. Владимир Цветков, PERI България.

МОДУЛ 2: Строителство и експлоатационно поддържане на тунели, модератор инж. Мартин Петков.

УЧАСТНИЦИ И ТЕМИ:

– „Пътна безопасност и сигнализация в тунелите: Директива 2004/54/ЕО относно минималните изисквания за безопасност на тунелите на трансевропейската пътна мрежа“ – инж. Диана Русинова, Председател на Европейски център за транспортни политики.

– „Интелигентно управление на трафика в тунелите: Повишаване на ниво на безопасността чрез използването на интегрирана система за управление на тунели Sitraffic Varia: – инж. Марек Хучала, Yunex Traffic Austria GmbH.

– „Повърхностно отводняване при тунели. Специфични решения за пречистване и опазване на околната среда при експлоатация“ – инж. Румен Радев, HydroPro BG.

– „Хидроизолация на тунели с полимерни мембрани. Продукти и системи за предпазване и възстановяване на бетонни конструкции“ – инж. Павел Беличовски, Sika България.

– „Захранване и управление на тунелни осветителни системи“ – инж. Тодор Лулчев, SAT.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ