Със символична първа копка бе даден официален старт на проекта „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово“. Договорът е за 13 430 540,62 лв. и бе подписан през юли 2017 г. Предоставената безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020” е 9 000 000 лв., а собственият принос е в размер на 4 430 540,62 лв. Проектът включва обновяване на автопарка на общинския превозвач с 14 нови автобуса. На всяка спирка ще има система, която ще информира за графика на автобусите, а пет от най-натоварените кръстовища ще бъдат с нов режим на светофарите.

Кръстовището и площадът в района на ЖП гара Габрово ще бъдат реконструирани. За изпълнител на строително-монтажните работи е избрано местното акционерно дружество „Димас“. Строителен надзор ще осъществява обединение „Алфа М-Рубикон“.

Подлезите до Дома на хумора и сатирата и до Автогара Габрово ще претърпят ремонт и модернизация. За изпълнител на дейностите е избрана софийската фирма „Кота 2001“ ООД. Строителният надзор е поверен на „Ретем“ ООД, Габрово. Спирка „Рачо Ковача“ до моста Игото ще бъде преустроена в „джоб“.

Срокът за изпълнение на договора е 36 месеца.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си