Онлайн магистърската програма “MSc in Computation and Advanced Design“ обучава дизайнери от цял свят

Програмата е акредитирана от УАСГ. Може да се кандидатства до края на февруари

0

Популярната образователна платформа DesignMorphine обяви първата  си магистърска програма по параметричен дизайн (MSc CAD). Онлайн обучението позволява на специалисти от различни страни да се развиват в областта на дизайна. И по конкретно в сферата на изчислителния и параметричен дизайн. Заниманията са в рамките на 9 месеца, а програмата е актедитирана от Университета по архитектура, строителство и геодезия, София.

Магистратурата се състои от пет водещи дизайн модули и пет поддържащи технически и теоретични лаборатории в рамките на академичната година. За кандидатите ще е полезно да имат представа от параметричен дизайн и софтуери като Maya, Grasshopper и Rhino.

По време на водещите модули те ще започнат с генериране на единица и нейните нови функции и след това ще напредват за да развият по-сложни архитектурни обекти, достигайки до нивото на глобални системи и мрежи. Чрез техническите лаборатории студентите ще овладеят разнообразен софтуер за параметричен и генеративен дизайн като Maya, ZBrush, Rhinoceros, Grasshopper, Houdini, Unreal Engine, C # и т.н., както и ще могат да използват виртуална реалност, да визуализират своите концепции чрез лабораториите „Медия“ и „Работа с машини за прототипиране и роботи“. Освен това ще бъдат обучени как да формулират конкретна теоретична рамка, която да подкрепя тяхната визия.

За кандидатстване е необходима диплома за бакалавър или магистър в специалностите архитектура, индустриален дизайн, продуктов дизайн, интериорен дизайн, ландшафтен дизайн, градоустройство, моден дизайн, транспортен дизайн, анимация, инженерни специалности и др.

Записването е до 28 февруари 2021 г., а програмата стартира през септември 2021 г.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си