Поли ВАСИЛЕВА

На три пътя в област Монтана се извършва рехабилитация, поради което са въведени ограничения в движението и обходни маршрути, съобщават от областното Пътно управление.

Първият е важният път, свързващ Видин с Монтана и София през село Арчар. Заради ремонти в участъка Дъбова махала – Смирненски – Славотин – Студено буче – Монтана движението се извършва в една лента. По него не могат да минават автомобили над 12 т. По тази причина всички тирове от и за Дунав мост 2 минават по по-дългия участък Е-79.

Ремонти се извършват и на пътя Монтана – Бели мел. Това е най-оживеният път от Монтана към Белоградчик за леки автомобили и не е затворен за движение. Въведено е само ограничение на скоростта до 40 км в час. Пътят е планински и е част от пътя Монтана – Белоградчик през село Превала.

Реконструкция се извършва и по пътя Замфирово – Пърличево – община Берковица. Трасето не е затворено, но разрешената скорост е 50 км в час. Забранено е движението на камиони над 12 т. Същата забрана важи и за преминаване през старопланинския проход „Петрохан”. След тридневното затваряне при първия паднал сняг в началото на октомври той е проходим само за леки и лекотоварни автомобили.

ВЪРШЕЦ

До красивата местност Водопада ще се стига по асфалт

Цвета ИВАНОВА

Общината във Вършец си осигури европейски средства за рехабилитацията на два важни пътя, съобщиха от администрацията. Те са спечелени с проект от Програмата за развитие на селските райони чрез мярката за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура. Стойността на проекта е 3 336 961 лв., за които кметът на общината Иван Лазаров подписа договор с Държавен фонд „Земеделие”.

Пътищата са общински и се нуждаят от обновление. Първият свързва трите селища – Вършец – Заножене и Спанчевци и е с дължина от 2951 м. Вторият води от Заножене до красивата местност Водопада, една от забележителностите на курорта. До него ще може да се стига и с автомобил. Обновлението предвижда ново асфалтиране на пътните плътна, изграждане на нови тротоари, на отводнителни съоръжения, поставяне на хоризонтална и вертикална маркировка.

Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца. В момента се подготвя процедурата за избор на фирма изпълнител, допълниха от общината.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си