15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Отпуснаха средства за ремонт на Русенската опера

Красивата сграда пострада от голям пожар преди две години

Държавата отпуска 3,6 млн. лева за реконструкцията на Русенската опера, съобщават от ръководството й. Културната институция пострада при голям пожар в началото на юли 2020 година и от тогава очаква средства за ремонт.

Сега предстои да бъде обявена обществена поръчка за проект за възстановяване на сцената и прилежащите й структури.

Започва и ремонт на покрива, за да се замени бързо сега съществуващата временна конструкция. Отпуснатите финанси обаче няма да са достатъчни за реконструкция на цялата сграда. Затова в началото на месец май ще стартира и благотворителна кампания с мото „Аз обичам Русенската опера“ за събиране на . още средства.

Припомняме, че към момент дългът на Русенската опера е малко над 4,1 млн. лева и според ръководството държавата няма как да опрости това задължение. Задачата е музикалният театър да изготви и да заработи по стратегия, с която да намали загубите.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ