Общини от Силистренско в европейската EDEN мрежа за топ дестинации

0

6 от общо 7 общини в област Силистра участват в тазгодишната надпревара за най-добра европейска дестинация, която се организира във всяка страните на ЕС в рамките на EDEN мрежата за популяризиране на нововъзникнали маршрути за туристически пътувания.

Целта на конкурса е да се привлича вниманието на любителите на пътешествия и на туроператорите върху малко познати и прохождащи дестинации. Прегледът и взаимодействието целят обмяна на добри практики и създаването на мрежи за общи въздейстия.

Област Силистра се включва в EDEN мрежата с 36 местни прояви, обекти, фестивали и събития. Тази година те ще се сътезават с общо 160 туристически програми, предсавени от още 9 други общини от цялата страна. Крайдунавска Добруджа ще търси подкрепа и популяризиране на Фестивала на водната лилия в село Малък Преславец, на събитията край историческата чешма в Кайнарджа, на скалния тракийски култов масив „Залмоксис“, на рибарското селище край село Гарван, на обичая „Пеперуда“ в Алфатар, на катедралния храм „Свети Свети Първоапостоли Петър и Павел“в Силистра.

След края на тазгодишния конкурс Министреството на туризма ще обяви 22 национални EDEN дестинации, сред които ще има обекти развиващи балнеотуризма, поклонническия, винен, здравен и събитиен туризъм, както и пътешествията в защитени територии и културно исторически комплекси.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си