Заради липсата на общ устройствен план са спрени инвестиции поне за 100 млн. лв.

Ирина ГЕНОВА

Община Царево ще има Общ устройствен план (ОУП) до края на годината. В това е категоричен кметът Георги Лапчев. „Всеки месец водим разговори с министрите и имаме доста напредък по темата. Аз съм оптимист и вярвам, че община Царево ще има ОУП през 2018 г. – дали до края, или по-рано, вярвам, че ще се случи“, коментира той.

Община Царево е в парадоксалната ситуация, в която преди 10 години бе направен ОУП, който има срок на действие 10 години. На практика този срок вече е изтекъл, т.е. той е приключил, преди да стартира.

„Със сигурност има спрени инвестиции поне за 100 милиона – и това е съвсем малка цифра, защото и по-големи инвестиции биха могли да се направят. Близо 1/5 от морската граница на държавата е заета от община Царево. Така че ние имаме достатъчно територия за инвестиции. Но ние сами ги правим невъзможни“, заяви кметът на Царево.

Той отхвърли обвиненията, че морските кметове искат всичко да застроят, с аргумента, че трябва да има ред и правила, а те се поставят именно с общите устройствени планове.

„Никой от нас не иска да унищожи къщичката, в която живее. Хората, които най-много милеят и искат да си опазят природата, са жителите на община Царево“, категоричен е Лапчев.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си