16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за летен биатлон (ролбан); проектиране продължението на ул. „Минко Радковски“, след Комплекса за социални услуги и доизграждане на здравната служба в с. Голяма Желязна. Четвъртият проект е за цялостно обновяване на административната сграда на ул. „Г. С. Раковски“. В него е включено и подновяване на сградните инсталации, осигуряване на достъпна архитектурна среда в сградата, ремонт на помещенията и внедряване на мерки, за които не се предоставяше безвъзмездна финансова помощ по изпълнения през 2018 г. проект за енергийна ефективност.

Такава възможност за промяна в параметрите на утвърдените със закона проекти е дадена в случаите, когато не са достигнати определените лимити за общата максимална стойност на разходите за 2024 г. по категории общини. За Троян лимитът е 30 млн. лв. Предложенията за проектите трябва да бъдат отправени до министъра на финансите най-късно съответно до 1 март, до 1 юни и до 1 септември 2024 г. Народното събрание може да извършва промени в приоритетните обекти по Инвестиционната програма в срок до 31 март, до 30 юни и до 30 септември 2024 г.

От Общината припомнят, че в края на миналата година, с приемането на Закона за държавния бюджет на РБ за 2024 г., на Троян бяха одобрени 25 приоритетни проекта по Инвестиционната програма за общински проекти за 34 250 500 лв. Средствата ще бъдат предоставени на местната администрация след сключване на споразумение с МРРБ за всеки проект, като следва да се усвоят в периода 2024-2026 г. Посоченият прогнозен бюджет затази година е в размер на 17 067 000 лв.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ