15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Община Камено с амбициозна капиталова програма за 2021-а

Цялостен ремонт на детската градина в с. Свобода, разширяване на старата в с. Черни връх, подмяна на водоснабдителната инфраструктура в с. Винарско, изграждане на скейт парк за децата в Камено, са само част от капиталовата програма на община Камено. Тя е на стойност 5 407 675 лв.

На първата за годината сесия местният парламент Приетият на сесия на местния парламент бюджет за 2021 пък възлиза на 14 643 473 лв.

През настоящата година продължава изпълнението на два важни проекта по трансгранично сътрудничество в района на крепостта Русокастро – изграждането на зона за отдих и път до историческата местност.

Очаква се през следващите месеци да стартира и ремонта на Културния дом, финансиран по проект на МИРГ „Бургас-Камено“.

Приоритет на общината е оптимално използване на европейското финансиране, както и насочване на инвестиции за благоустрояване на уличната и водопроводната мрежа в града и селата на нейна територия.

 

Related Articles

Над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителна седмица 2024

След броени дни- на 3 април се открива мащабното за строителния сектор изложение Архитектурно-строителна седмица. До 6 април в залите на Интер Експо Център...

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ