12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Община Пловдив застава зад проекта на проф. Александър Чирков за изграждане на кардиоболница в града

Община Пловдив ще съдейства за реализирането на идеята на водещият кардиолог проф. Александър Чирков за изграждане на модерен кардиологичен център в града.

Градската управа ще предостави общински терен, върху който да бъде изградена кардиоболница. Ще са нужни около 50 млн. евро, като финансирането ще е с европейски средства. Проектът има личната подкрепа на европейския комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис.

Ще бъде изградена изцяло нова сграда, с апартура последно поколение. В този център не само ще се предоставя лекарска помощ на най-високо ниво, но и ще се обучават кадри.

„Първоначално идеята ми беше този център да е във Варна, но след това реших, че ще е по-добре да е в Южен Централен район. След разговор с кмета Здравко Димитров решихме да го направим в Пловдив“, коментира светилото в сърдечната медицина проф. Чирков. От днес той започва да дава консултации в МБАЛ „Св. Мина” в Пловдив.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ