Община Пловдив временно спира обслужването на съдовете за растителни отпадъци

0

Във връзка с настъпването на зимния сезон и намаляване на количеството растителни отпадъци, от 09.12.2019 г. се преустановява обслужването на кафевите контейнери за растителни отпадъци в пловдивските квартали „Коматево” и „Прослав“, съобщиха от пресцентъра на община Пловдив. От там препоръчват всяко домакинство, което притежава индивидуален кафяв контейнер, да се погрижи за него, като го прибере и съхранява до подновяване на услугата през пролетта, за което гражданите ще бъдат своевременно информирани чрез средствата за масово осведомяване.

Община Пловдив напомня на всички, които се отопляват с твърдо гориво през зимния сезон, че е забранено изхвърлянето на сгурия в контейнерите за битови отпадъци и в тези за разделно събиране на отпадъци от опаковки, което би довело до запалване на отпадъците и контейнерите. Освен нанасянето на значителни материални щети, се замърсява околната среда и има риск за сградите, които се намират в близост.

В тази връзка Дирекция „Екология и управление на отпадъците” призовава гражданите да сигнализират на тел. 6111 – Пловдивски общински инспекторат, в районните полицейски управления или на тел. 112 – за спешни повиквания, при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите.

На нарушителите ще бъдат налагани санкции съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си