Община Добрич сондира какви инвестиции е готов да направи бизнесът в региона

0

Община Добрич прави допитване сред бизнеса дали възнамерява в близките години да инвестира в дейности, свързани с енергийната ефективност, иновациите, дигитализацията или в други области. Проучването е част от подготовката на стратегически документ за развитието на общината до 2027 година.

Анкетата търси отговор от предприемачите и от какво зависят инвестиционните им намерения: от печалбата, достъпа до капитали, от сигурността или местни фактори. Важно е да се знае и дали фирмите в региона възнамеряват да разширят дейността си в следващите три години.

Проучването и сред гражданите, и сред неправителствените организации цели да очертае основните проблеми, които местната власт трябва приоритетно да реши в следващите години – осигуряване на работни места, изселването на младите хора, достъп до здравни, образователни и социални услуги и други.

От общината приканват местните хора, представителите на бизнеса и гражданския сектор да се включат в проучването и така да съдействат в подготвянето на плана за интегрирано развитие на общината през новия програмен период на Европейския съюз.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си