11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Община Асеновград с два проекта за саниране на читалище и библиотека

С проект „Културна инфраструктура – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на читалище „Родолюбие“ община Асеновград ще кандидатства за финансиране. Проектното предложение предлага общо функционално-пространствено решение за подобряване на енергийно-ефективността и функционалността на сградата, както и повишаване ефективността на трудовия и творческия процес.

Предвижда се подмяна на съществуваща дограма, подмяна на ВиК инсталация, ремонт на съществуващи санитарни възли и изграждане на нови, подмяна на електроинсталация, въвеждане на енергоспестяващо осветление, окабеляване, сигнално-охранителна инсталация, подмяна на отоплителна и вентилационна система, както и ремонт на зрителната зала; подмяна на настилки и осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.

Общинската администрация ще кандидатства за финансиране и с проект „Културна инфраструктура“ – обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградата на библиотека „Паисий Хилендарски“.

Прогнозната стойност на двата проекта общо е около 3,6 млн. лв. Очаква се дейностите по изпълнение да стартират в средата на 2021 г., а крайният срок за реализация е декември 2023 г.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ