Общината в Мездра осигури пари за укрепване на голямо свлачище

0
Кметът на община Мездра Генади Събков и главният инспектор на жандармерията в окръг Мехидинци Даниел Манолеа подписаха договора за строителните дейности

Строителните работи ще започнат след процедура за избор на фирма изпълнител и надзор на обекта

Поли ВАСИЛЕВА

Общината в Мездра си осигури средства за укрепване на свлачище при село Игнатица, съобщиха от администрацията. Те са от Европейската програма за трансгранично сътрудничество Румъния – България.

17-MEZDRA2jpg

Преди дни кметът на общината Генади Събков и главният инспектор на жандармерията в окръг Мехидинци Даниел Манолеа подписаха в центъра на управляващия орган на програмата в град Калъраш, Румъния, договор за изпълнение на общия им проект „Съвместни усилия срещу природни бедствия“. Общата му стойност е 937 151 евро. Община Мездра ще ползва 453 175 евро от тях. С парите ще бъде укрепен теренът на свлачището при село Игнатица и изградена система за ранно оповестяване при бедствия. Партньорът от Румъния ще се снабди с високопроходим автомобил и друга техника за нуждите на жандармерията в Мехидинци. Свлачището в село Игнатица се е появило през 2006 г. То е засегнало цялото платно на път с дължина 85 м. Под него в дерето има и второ свлачище. През 2008 г. е изградена подпорна стена, но тя в продължение на 48 м се е деформирала. По пътното платно отново са се появили пукнатини. Строителните работи ще започнат след провеждане на процедурата за избор на изпълнител и надзор на обекта, допълниха от общината.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си