ИНФРАСТРУКТУРА

Поли ВАСИЛЕВА

Общината в Лом започна ремонт на 12 улици в града, съобщи кметът Пенка Пенкова. За дейностите са предвидени1 млн. лв., осигурени от местни приходи и държавния бюджет. Отделяме максимално възможното от бюджета си, за да обновим улиците, които са в лошо състояние от години, обясни кметът.

До края на лятото ще бъдат реновирани улиците „Цар Шишман”, „Кубадин”, „Веслец”, „Петър Берковски”, „Борил”, „Димитър Гинин”, „Хан Кубрат”, „Цар Асен”, „Ком” и „Хан Кубрат”. По тях вече са подменени водопроводите, предстои това да бъде направено и по още две улици, които след това също ще бъдат асфалтирани.

В ремонтите са заложени корекция на пътните легла с фракция, поставяне на бордюри и полагане на асфалт на платната. Строителните работи ще бъдат извършени от фирма „Пътинженеринг – М” АД.

Белоградчик ремонтира междуселски шосета

Цвета ИВАНОВА

В Белоградчик стартира ремонтът на междуселски пътища, съобщиха от общината. Ще бъде обновен участък от пътя от София към града, както и този от Вещица до Белоградчик и Дъбравка. Пропаданията и асфалтът ще бъдат поправени и по трасето Чифлик – Праужда – Стакевци. Предстои ремонт и на най-важния за града път – до гара Орешец. 13-километровото трасе е приоритет за Белоградчик, защото го свързва с влакове за Видин и София.

Средствата за ремонта на общинските пътища са в размер на 2,8 млн. лв. Те са осигурени с проект на общината от европейски фонд чрез Програмата за развитие на селските райони.

С евросредства започват ремонти и в града. Ще се обновят централният площад „Възраждане” и главният булевард „Съединение”. Ще бъде подменена настилката и на 12 улици.

Спортен кът във видинския квартал „Строител” вече с асфалт

Цвета ИВАНОВА

15_Vidin.

Започна асфалтиране на пространството около новите детска площадка и футболно игрище в жилищния комплекс „Строител”, съобщиха от общината във Видин. Съоръженията бяха открити преди месец от кмета Огнян Ценков, който обеща съседното пространство също да бъде благоустроено. Асфалтирането ще приключи за няколко дни и така градоначалникът ще изпълни дадената си дума.

Върху терен на стара постройка общината изгради кът за спорт и игра на открито за децата и жителите на квартала. Площадката е с нови, модерни и безопасни съоръжения. Футболното игрище е с безопасна настилка и телена ограда. Средствата са осигурени от общината и от строителния предприемач Владимир Велков, а дейностите – от строителната група на общината и живеещите в „Строител”. Площадката и игрището, а сега и околното асфалтиране се реализират по програмата на общината „Малки инициативи”. По нея се финансират квартални и селски малки обекти на стойност до 2000 лв. На някои места като в „Строител” дарители и граждани увеличават сумата, като предоставят и лични средства за обекта.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си