11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Обновяват футболното игрище на стадион „Металург“ в Перник

Футболното игрище при стадион „Металург” в Перник ще бъде обновено, съобщиха от общинския пресцентър. Ще бъде изграден изкуствен терен, като по този начин бъдат създадени условия за пълноценна тренировъчна дейност на детско-юношеската школа към ФК „Металург”.

Децата от ФК „Металург” в Перник най- после ще имат свое игрище. От вчера е започнала работата по засипването и валирането на терена.

Със средства на Община Перник ще бъдат поставени бордюри, ще се изгради ограда, ще бъдат монтирани и нови футболни врати. БФС пък ще дари 7000 кв. м за изкуствена настилка от най-висок клас.

В бюджета за 2021 г. Община Перник ще заложи средства за монтиране на модерно осветление на обновеното игрище. Поради липсата на терен, години наред тренировъчната дейност на детско-юношеската школа към ФК „Металург” се провеждаше на училищни игрища, а преди дни родители пуснаха в социалната мрежа видео, на което се виждаше как децата тренират под светлината на фаровете на коли.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ