Обновяват три професионални гимназии в Русе

0
Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев бе сред гостите на церемонията по извършване на първа копка

Три държавни училища на територията на Русе ще бъдат ремонтирани с финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“. Това са Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“, Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“. Дейностите ще се извършат по проект „Обновяване и модернизация на регионалната образователна инфраструктура, чрез подобряване на техническата база на 17 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе и Търговище“.

Сред планираните дейности в ПГСАГ „Пеньо Пенев“ са обновяване на трите корпуса, изпълнение на мерки за енергийна ефективност, подмяна на отоплителната, електро и ВиК инсталации, основен ремонт на покривите, подмяна на настилки и осветителни тела. Ще се предприеме цялостен ремонт на физкултурния салон, преасфалтиране на спортната площадка и подмяна на съществуващата ограда, оборудване и обзавеждане на модерна мултифункционална зала с капацитет от 400 души, както и изграждане на външен асансьор, осигуряващ достъпна архитектурна среда и обособяване на адаптирани санитарни възли на всеки етаж от корпусите.

В гимназията по икономика и управление е предвидено цялостно обновяване на учебния корпус и физкултурния салон, ремонт на прилежащото дворно място, полагане на настилка за спортни площадки, изграждане на осветление, направа на предпазни огради и доставка на модерно обзавеждане с цел повишаване привлекателността на училищната среда, както и на условията за провеждане на обучение.

Изцяло ще бъде обновен и учебния корпус на Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“. Ще се създадат условия за достъп до сградата на хора с увреждания. Освен това в рамките на спортната площадка ще се обособят две игрища – едно за мини футбол и едно комбинирано за баскетбол, волейбол и тенис на корт с оборудване на съответните видове спорт.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си