Навигатор Home » Региони » Обновяват три важни обекта в Мездра

Обновяват три важни обекта в Мездра 

Многопрофилна болница за активно лечение в Мездра се ремонтира по програма „Красива България”

Поли ВАСИЛЕВА

Строители работят на три обекта в Мездра, съобщиха от местната управа. Номер едно е общинската болница. По проект на общината и програма „Красива България” се асфалтират дворът и паркингът пред здравното заведение. Предстои ремонт на покрива, измазване и боядисване на фасадите. Стойността на проекта е 129 997 лв. 40% от тях, или 51 999 лв., се поемат от програмата, а останалите от общината.

В града се работи на още две места. Започна обновлението на блок „Леденик – 1”. Предстои направата на хидроизолация на покрива, смяна на дограмата и топлоизолация на външните стени. Ще бъде обновено и осветлението в общите части на жилищната сграда. Стойността на този проект е 621 425 лв. Те са осигурени от Националната програма за енергийна ефективност. Изпълнител на строителните работи е дружество „Мездра 2016”.

Санирането на още един блок започна в Мездра – това е блок 2 на улица „Петко Каравелов”. На него също ще бъдат извършени обновителни строителни работи, финансирани от Националната програма за енергийна ефективност. Стойността им е 630 692 лв. Техен изпълнител е дружеството „Мездра Енерджисейф”.

14 младежи продължават традицията на студентските бригади

Поли ВАСИЛЕВА

14 младежи от Мездра – 12 момичета и 2 момчета, продължават традицията на летните студентски строителни бригади в Мездра, съобщиха от общината. Тя е от близо 20 години и в нея през други лета са участвали от 80 до 100 души. През миналата година в инициативата се включиха 40 студенти.

15-studenti.Преди дни бригадирите се срещнаха с ръководството на общината и се запознаха със задачите, които ще изпълняват. За един месец те стават работници на общинското предприятие по чистота, което ги назначава на трудови договори. Стартовата заплата е минималната за страната, но към нея се прибавят и парите за положен труд. Това е възможност по време на ваканцията да направим нещо за родния град и да си спечелим малко пари за новата студентска година, казаха бригадирите.

По традиция на младежите се възлага производство на бетонови изделия, почистване на канализационните шахти, ремонт на тротоарите и асфалтиране на улични участъци. Младежите се включват и в почистването на града, както и в полагането на свежа пътна маркировка.

Бригадирите ще работят от 7,30 до 16,30 ч. с един час почивка на обяд, допълниха от общината.

 

Добавете коментар