Обновиха училище и детски градини в Берковица

0

 Приключи ремонтът на сградите на основното училище „Иван Вазов” и детските градини „Пролетна дъга” и „Малина” в Берковица, съобщиха от общината в града. И трите са обновени изцяло със средства от европейския регионален фонд чрез оперативната програма „Регионално развитие”. Те са получени с проекта на общината „Подобряване на образователната инфраструктура чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност”. Стойността му е 870 000 лв.

На сградите е направена топлоизолация, сменена е дограмата, ремонтирани са покривите. В училището е направена нова отоплителна инсталация за газова система, ремонтирана е електроинсталацията.

За откриването на сградата на училището се събраха ученици, родители, учители. Сред тях бяха и депутатите Петър Якимов и Илиян Тимчев. Лентата преряза кметът на общината г-жа Димитранка Каменова. Нашите деца заслужават това модерно училище, каза тя. С ремонта разходите за отопление ще бъдат намалени на половината от сегашните, обяви кметът.

Това е поредната обновена училищна сграда. Преди нея в Берковица с европейски средства са модернизирани и сградите на още едно основно училище, на гимназията „Д-р Иван Панов” и на лесотехническата гимназия.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си