Навигатор Home » Региони » Обновиха учебни заведения в Свищовско по ОП „Региони в растеж”

Обновиха учебни заведения в Свищовско по ОП „Региони в растеж” 

Официални лица и много гости присъстваха на откриването на ремонтираната детска градина „Радост” в Свищов

Две детски градини и едно училище са ремонтирани по проект „Обновяване на обекти на образованието в Община Свищов”. Финансирането от 2,4 млн. лв. е осигурено по ОП „Региони в растеж 2014-2020”, уточниха от крайдунавската община. Безвъзмездната финансова помощ е над 2 млн. лв. и е от Европейския фонд за регионално развитие, а 363 186,03 лв. са от националния бюджет.

Вече ремонтирани и обновени са детските градини „Радост” и „Васил Левски” в града и сградата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Овча могила. Извършена е подмяна на отоплителните системи в сградата на първата детска градина и училището в свищовското село. В сградите са монтирани екологосъобразни отоплителни системи, с което се постигна намаляване на вредните емисии. Повишена е също енергийната ефективност на сградите и е създадена по-комфортна среда за възпитаниците на учебните заведения, преподавателите и персонала.

 

Отговор на Обновиха учебни заведения в Свищовско по ОП „Региони в растеж”

  1. talismanian

    Ја сам квалификован и нудио се, е сад више нећу. Увозите радну снагу, радите шта хоћете, али ја да вам рмбачим за сићу тај филм нећете гледати.

     

Добавете коментар