На откриването на обновената детска градина бяха кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева

Година след започване на ремонтните дейности филиалът на ОДЗ „Ханс Кристиан Андерсен” в бургаския жилищен комплекс „Лазур” отвори врати. Модерната сграда покрива всички критерии за енергийна ефективност, а стойността на обновяването й е 1800 хил. лв.

На тържествената церемония по откриването на детската градина бяха кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, общински съветници, проектанти и родители. „Желая щастливо детство на вашите възпитаници! Тази година предстои откриването на още една детска градина в „Меден рудник”, а за следващата сме предвидили още две. Благодаря на общинските съветници, че подкрепиха единодушно проекта за този филиал. Разчитам на тяхната подкрепа и за изграждането на предвидените нови детски градини догодина”, каза кметът Димитър Николов.

Ремонтните дейности са осъществени със средства, осигурени от община Бургас по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”, в рамките на проекта „Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас – І етап”, ДБФП №: BG16RFOP001-1.004-0001-C01.

На мястото на стария павилион, строен през 1977 г., с амортизирана конструкция днес е изградена модерна и функционална сграда. В нея сега влизат три групи деца на възраст 3, 4 и 5 години, а наесен ще бъде сформирана още една група за тригодишни, за да станат възпитаниците на филиала близо 100.

18-Burgas_ODZ.1
На мястото на стария павилион, строен през 1977 г., днес е изградена модерна и функционална сграда

С проекта е изпълнено остъкляване на вътрешния двор и обособяването му като зала за тържества, културни прояви и групови занимания. Цялостно е преустроено външното дворно пространство. Там има четири игрови площадки с ударопоглъщаща настилка. Те са оборудвани с детски съоръжения и пясъчник, футболно игрище. Във филиала вече има удобен физкултурен салон, изцяло нов лекарски кабинет. Изградена е достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение. С реализацията на този проект община Бургас отговаря на голямото търсене на свободни места в централната градска част. По време на строителните дейности малчуганите, които се обучаваха в стария павилион, за удобство на родителите бяха преместени на близки места и в прекрасни условия – в основната сграда на ДГ „Ханс Кристиян Андерсен” и във филиала на ДГ „Вълшебство”.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си