Обмислят отделни зони за забавление и за семеен туризъм в курортите

Промени в Закона за туризма ще внесе до месец ресорното министерство

0

Промени в Закона за туризма ще внесе до месец ресорното министерство. Идеята е националните курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци и Албена, например, да бъдат разделени на зони – съответно за забавление и за семеен туризъм.

Южният плаж на Слънчев бряг да остане парти зона, в която дискотеките да работят през цялата нощ. За това настояват от Българската асоциация на заведенията.

Според eксперти в туризма и хотелиерството обаче зонирането е невъзможно, тъй като курортите са изградени още по времето на социализма като семейни.

„Големите туроператори работят изключително сегментирано. За това говорим само и единствено в национално курорти, да има зониране, за да се предлагат по-целево туристическите продукти“, предлага министърът на туризма Николина Ангелкова.

От Министерството на туризма пък предлагат с решение на местната власт да се определя до колко часа да се вдига шум в националните курорти.

Друга идея е в близко бъдеще да се оформят специални партизони. Те трябва да залегнат в законова уредба и задължително трябва да бъдат нови и доста далече от всички населени места.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си