9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча.

Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31 лв. и е финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/. Срокът на изпълнение е 176 календарни дни. Изпълнител на строително – монтажните дейности е „ПСОВ 22” ДЗЗД, гр. Гоце Делчев.

С изграждането на новото съоръжение ще се постигне механично и биологично пречистване на отпадъчните води на Стрелча и тяхното обеззаразяване. В процеса се включва обезводняване на утайката с предвидено аварийно изсушително поле. Системата ще функционира чрез довеждащ канализационен колектор на всички отпадни води от града, чието трасе ще е разположено по десния бряг на река Стрелчанска Луда Яна и стигащо до ПСОВ в местността „Мечкерец“.

„Това е един изключително важен проект за Стрелча с оглед здравните рискове за жителите и гостите на града, опазване на околната среда и развитието на туризма като структуроопределящ отрасъл“, коментира кметът инж. Георги Павлов. И допълни, че проектът е добър пример за отлично взаимодействие между местна и държавна власт, чиито резултати са в полза на гражданите.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ