12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Община Севлиево финансира ремонта на отоплителната система в местната болница

Община Севлиево финансира ремонта на отоплителната система в местната болница „Д-р Стойчо Христов“. Подмяната е в напреднала фаза и е на стойност 148 705,24 лв. без ДДС.

Ремонтира се изцяло парната инсталация, която датира от 1985 г., когато е строена новата сграда на лечебното заведение. Тогава тя е била отоплявана с пара от несъществуващ вече завод.

Сега се монтират нови тръби, които могат да издържат на налягането при пълненето на инсталацията, а това значително ще намали и загубите от честите аварии.

Старите чугунени радиатори са подменени с нови панелни, с много по-голяма отоплителна площ, което също е предпоставка за подобряване на енергийната ефективност на сградата и за намаляване на разходите.

Монтират се нови разпределители и спирателни кранове. Засега старите котли остават, тъй като все още са в експлоатационна пригодност. Парната инсталация може да работи на газ и на пелети.

„Ремонтът ще приключи до началото на отоплителния сезон и съм благодарен, че Община Севлиево и лично кметът д-р Иван Иванов отново ни помогнаха. Така на пациентите ще им бъде много по-комфортно, а и разходите за отопление са оптимизирани много преди енергийната криза да е ударила страната”, коментира управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ