Номинирани обекти в първия конкурс за инвестиция в жилищно строителство „Real Estate Investment”

„Kamenitza Residences“ - инвеститор - "Каменица Хил Резиденсис" АД

0

Каменица Хил Резиденсис“ АД е инвестиционна компания със седалище в Пловдив. Регистрирана през юли 2017-а година, тя е специализирана в изграждането, развиването и управлението на луксозни жилищни и обществени проекти.

Към момента изгражда комплекс със смесено предназначение “Каменица Парк”. Той е разположен върху част от бившата промишлена площадка на пивоварна „Каменица“ на бул. „Източен“ в Пловдив. Състои се от премиум жилищна част, спортен комплекс, офис сгради и хотелска част.

Kamenitza Residences“ е част от бъдещия многофункционален комплекс „Kamenitza Park“ в Пловдив. Разположен е в самостоятелнен имот с директен достъп до две улици – ул. „Антон Тайнер“ и ул. „Иларион Макариополски“. Обемно-пространственото решение е в три основни обема с ясно разграничени функции

Висока жилищна сграда, състояща се от 2 етажа с обществено обслужване, 13 жилищни етажа и 1 подпокривен жилищен етаж.

Жилищна сграда, състояща се от партерен етаж с магазини и обществено обслужване, 6 жилищни етажа и 1 подпокривен жилищен етаж.

Спортен комплекс, състоящ се от 2 етажа, съдържащ басейн, фитнес център и СПА зона.

В комплекса е потърсена перфектната корелация между паркова среда, апартаментни единици, обществена зона и спортен център.

АРХИТЕКТУРНА ВИЗИЯ

Архитектурната визия на проекта е много важна задача както за проектантите, така и за инвеститорите. Имотът с неговата история и местоположение позволява да се търси по- монументално решение. Затова е избран съвременен прочит на неокласицизъм – класически стил архитектура в съчетание със съвременни материали и изисквания за комфортно обитаване. Има различни типове апартаменти, като във всички стремежът е да се постигне правилното съотношение между дневен и нощен тракт. Колкото по-нависоко е изкачването в сградите, толкова по-луксозни и просторни стават апартаментите.

Обществената зона включва: басейн с фитнес и СПА център, кафене, аптека, детски център, нощен клуб, паркова среда и магазини. Отделена е със самостоятелен вход и удобен както пешеходен, така и автомобилен достъп. Спазени са всички изисквания за максимален комфорт на живеещите в комплекса.

Достъпът до входните пространства на всички входове и обществени единици е на ниво терен, с минимален наклон и без стъпала. Сградата е проектирана с осигуряване на максимален комфорт за хора в неравностойно положение. В разработката се осигурява асансьорен достъп до всички нива.

ПАРКОВАТА СРЕДА – ОСНОВЕН ЕЛЕМЕНТ НА КОМПЛЕКСА

Отчитайки съвременните социално- градоустройствени тенденции, както и наложените от имотния пазар по-високи изисквания за комфорт на обитаване, проектът предлага реализирането на крайния продукт не само като самостоятелна единица, а като част от един общ градоустройствен организъм. Каква би била средата за живеене без жизнено необходимата за човека паркова среда? Озеленяването, зоните за отдих и комуникация, водните атракции и сенчестите места в горещия летен ден са едни от основните привилегии, до които ще имат възможност да се докоснат жителите на комплекса. Идеята на целия ансамбъл, както и на „Kamenitza Residences“, е максимално голяма интеграция на зеленина и водни площи в жилищната и офисната среда, които да предоставят на живеещите и работещите възможността да се социализират, да отпочинат, да разходят детето си или да се видят с приятели.

В парковата среда не се предвижда автомобилно движение, което ще допринесе за усещането за уют и уединеност и ще повиши възможностите за рекреация и почивка.

ФАСАДИТЕ – ВИСОКИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

При решаване на фасадното оформление сме търсили максимално остъкляване на апартаментите и обществените части, за да осигурим по-силна връзка между екстрериорното и интериорното пространство, без това да е в противовес с високите изисквания за енергийна ефективност и комфорт на обитаване.

Проектът предвижда изграждането на окачени вентилируеми фасади от естествен материал и метал. При разработването на фасадите са заложени високи изисквания за енергийна ефективност с цел да се търси намаляване на енергийното потребление, което респективно ще редуцира въглеродния отпечатък на сградата върху околната среда.

ЖИЛИЩАТА – УСЕЩАНЕ ЗА ПРОСТОР

При функционалното решение на жилищната част водеща беше заложената в заданието за проектиране визия на инвеститора за по- просторни апартаменти. Намирането на правилната пропорция между дневна и нощна зона по отношение на различните по вид и големина апартаменти беше от изключително значение. Синергията между чистите по форма дневни помещения, високите тавани и големите остъклявания още повече създава допълнително усещане за простор.

Спалните не отстъпват по големина и въздействие. Широките остъклявания, обособените зони за дрешник или гардероб, местата за релакс, за четене на книга или за работа са удобства, които позиционират апартаментите във високия клас на имотния пазар. Във всеки апартамент има мокро помещение, складово помещение или дрешник, баните са максимално големи и луксозни.

ТЕХНОЛОГИЧНИ РЕШЕНИЯ И МАТЕРИАЛИ –  
ЕТАЛОН ЗА КАЧЕСТВО И ДИЗАЙН                      

Освен във фасадната облицовка, вложените материали в целия жилищен комплекс ще са от много високо качество. Идеята е да се постигне продукт, който да е еталон за качество и дизайн. Едно от най-иновативните решения на проекта е подготовката на всички апартаменти за SMART HOME автоматизация. Това ще позволи да се задоволят нуждите дори на най-големите почитатели на новите технологии и интеграцията им в дома. Прочетено от друг ъгъл, това решение също допринася за намаляване на вредните емисии, до които ще доведе експлоатацията на целия комплекс.

В обществената зона се предвиждат модерни системи за контрол на достъп, контрол на отопление и климатизация, висока степен на пожарна сигурност.

Отличителни черти:

Предварително окабеляване за умен дом

Контрол на достъп

Възможност за монтиране на системи за пресен въздух и контрол на влажността в жилището.

Система за омекотяване на водата

Сензори против течове в жилищата

Оптична интернет връзка

Централно отопление

Видеоинтерком.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си