11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Информационен ден по проект „Слънчеви градове“

Информационен ден по проект „Слънчеви градове“ (SOLAR CITIES) ще се проведе на 11.07.2023 г. (вторник) от 16:00 до 18:00 ч., на изхода на метростанция „Бели Дунав“ (от страната на пазар „Връбница“). Събитието се организира от Столична община. Целта е да се представи най-новото проучване за потенциала на слънчевата енергия на над 2 000 сгради за производство на електричество от възобновяеми източници. Ще се популяризират и най-новите тенденции и технологии в областта на възобновяемата енергия, като се представят добрите практики и примери от Европа.

Информационният ден е в рамките на проект „Слънчеви градове“ (SOLAR CITIES), който е със срок на изпълнение до м. декември 2023 г. и се реализира с финансовата подкрепа на Европейска инициатива за климата (EUKI) – инструмент за финансиране на Федерално министерство на околната среда на Федерална Република Германия.

Проектът цели да подпомогне процеса по оползотворяване на потенциала на покривните пространства в градовете с цел производство на електричество от фотоволтаични инсталации, както и насърчаването и улесняването на инвестициите във фотоволтаични инсталации от местното население, бизнеса и обществените институции.

Столична община отправя покана към всички заинтересовани лица да вземат участие в събитието.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ