Очаква се двойно увеличение и на заминаващите пътници от аеропорта

Вече e в сила лятното разписание на Летище София с редовните полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways.

От април стартираха и ежедневните полети на Wizz Air до Атина. С авиокомпанията вече може да се летите до новата за Летище София дестинация – Ница, в дните понеделник и петък. От края на март се изпълняват редовните полети на Wizz Air до португалската столица Лисабон и испанския град Малага. И до двете дестинации се лети всеки вторник и събота.

Авиокомпания Ryanair също предлага нова директна линия – до крайбрежния кипърски град Пафос. Полетите се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, сряда и петък.

През летния сезон са планирани и голям брой чартърни полети от Летище София до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис. Най-голям брой чартъри се очаква да има в периодите май-юни и септември-октомври, което се обуславя от климатичните дадености на дестинациите, към които е насочен трафикът.

Спрямо предходния летен сезон тази година се очаква ръст от 47% на чартърните полети и двойно увеличение на броя заминаващи пътници от Летище София – около 40 хил. души.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си