12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Нова е-услуга на НОИ улеснява потребителите

Осигурителите, които прекратяват дейността си без правоприемник и следва да подадат заявление-декларация за предаване на ведомостите за заплати и трудовоправните документи в Националния осигурителен институт (НОИ) могат да направят това и по електронен път, съобщиха от пресцентъра на НОИ.

Административната електронна услуга „Издаване на удостоверение на прекратени осигурители, които нямат правоприемник и които са имали наети лица по трудово правоотношение“ е достъпна през Единния портал за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция „Електронно управление“.

До програмния продукт може да се стигне и през интернет страницата на НОИ. В раздел „За потребителя“/“Процедури“/“Процедури, свързани с дейността на осигурителния архив“/“Издаване на удостоверение за прекратяване (заличаване) дейността на осигурител“ са публикувани както пряка връзка с единния портал за достъп, така и кратки указания за заявяване на услугата по електронен път.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ