НКЖИ пусна обществена поръчка за 80 млн.лв. за пробив под Централна гара в Пловдив

0

Обществена поръчка за реализацията на пробива под Централна гара в Пловдив пусна НКЖИ. Тя е на стойност от 79,8 млн. лева без ДДС . До 19 септември е срокът, в който от държавното предприятие ще търсят изпълнител на дългоочаквания проект.

Поръчката е разделена на три етапа, като първите два включат проектирането и строителството на съоръжението, а третият е изваждане на сертификат за оперативна съвместимост.

Освен пробива под гарата, който трябва да свърже бул. „Васил Априлов” с бул. „Македония” и „Димитър Талев”, в предмета е смяна на жп линиите, модернизация на жп системите и оборудването, както и направата не пешеходни пасарелки и подлези .

На скорошна среща в Областна управа Пловдив и в присъствието на генералния директор на НКЖИ – инж. Красимир Папукчийски, бе взето решение да се търси вариант, при който Бетонният мост да бъде запазен.

Експерти са категорични, че и двете съоръжения са от изключително важно значение за града, защото обслужват различни транспортни посоки и имат различни характеристики. Архитекти подчертават, че има възможност за различни технически решения за повдигането на Бетонния мост до необходимото ниво и дори би могло да се изгради още една транспортна рампа.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си