9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Община Пловдив застава зад проекта на проф. Александър Чирков за изграждане на кардиоболница в града

Община Пловдив ще съдейства за реализирането на идеята на водещият кардиолог проф. Александър Чирков за изграждане на модерен кардиологичен център в града.

Градската управа ще предостави общински терен, върху който да бъде изградена кардиоболница. Ще са нужни около 50 млн. евро, като финансирането ще е с европейски средства. Проектът има личната подкрепа на европейския комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис.

Ще бъде изградена изцяло нова сграда, с апартура последно поколение. В този център не само ще се предоставя лекарска помощ на най-високо ниво, но и ще се обучават кадри.

„Първоначално идеята ми беше този център да е във Варна, но след това реших, че ще е по-добре да е в Южен Централен район. След разговор с кмета Здравко Димитров решихме да го направим в Пловдив“, коментира светилото в сърдечната медицина проф. Чирков. От днес той започва да дава консултации в МБАЛ „Св. Мина” в Пловдив.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ