15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Избраха цвета на 2022 година

PANTONE – глобалният авторитет в областта на цветовете и доставчик на професионални стандарти за цветове и цифрови решения за дизайнерската общност, представи Цвят на годината за 2022 г. Това е 17-3938 Very Peri – динамичен тюркоазено син нюанс с виолетово червен подтекст. Смесвайки вярността и постоянството на синьото с енергията и вълнението на червеното, този най-щастлив и топъл от всички сини нюанси въвежда овластяваща смес от новост и поставя бъдещето напред в друга светлина – времето на трансформация.

PANTONE 17-3938 Very Peri е символ на глобалния дух на времето и прехода, през който преминаваме. Докато излизаме от интензивен период на изолация, нашите представи и стандарти се променят и нашият физически и дигитален живот се сляха по нови начини. Дигиталният дизайн ни помага да разширим границите на реалността, отваряйки вратата към динамичен виртуален свят, където можем да изследваме и създаваме нови възможности за цветове. С тенденциите в игрите, нарастващата популярност на метавселената и нарастващата артистична общност в дигиталното пространство PANTONE 17-3938 Very Peri илюстрира сливането на съвременния живот и как цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват във физическия свят и обратно, се казва в публикацията на сайта на PANTONE.

„Цветът на годината“ е традиция на компанията от 23 години насам. Идеята на създателите е да идентифицират най-новите тенденции, като използват експертизата на хора от развлекателната индустрия, киното, изобразителното изкуство, модата, дизайна, туризма и глобалните промени в начина на живот.

Related Articles

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ