Навигатор Home » Интериор и Екстериор » Нежност и романтика в летния декор

Нежност и романтика в летния декор 

20-22

Лято, слънце, прохладни нощи, ваканционно настроение и разбира се, романтика! Ако я търсим в големия град обаче, може и да не успеем да я открием. Затова нека да поканим нежните и романтични емоции за постоянно присъствие в собствения ни дом. Поне за топлите месеци, когато е време да се отдадем на любимите си хора и да помислим за почивка и релакс. Не е толкова трудно да променим някои елементи в интериора, така че да се потопим в нежна и уютна атмосфера. Ако нямате вдъхновение за декорация, то можете да я почерпите от природата. Вгледайте се в красотата на залеза или пък в капчиците роса по листата, или просто в нещата, които ви карат да затаите дъх пред вълшебствата.

20-25

В търсене на реалната романтична визия на жилището може да започнете от цветовете. Изберете топли нюанси за стените на стаите. Дневната зона би могла да бъде в меките нюанси на жълтото. Заложете на по-светли мебели, изработени предимно от масив. Изборът за цветове на мебелите пада предимно върху бяло и избелен дъб, а меката мебел и текстилът са в студени контрастиращи нюанси.

20-24

Един от най-романтичните цветове за спалня е червеният. По нищо обаче не отстъпват и мистериозното лилаво, кремавото и прасковеното. Ако стените не са боядисани в нито един от тези цветове, то се постарайте да декорирате с малки предмети в подобни нюанси. Прекрасно допълнение в това отношение могат да бъдат лампите, калъфките за възглавници, свещите, свежите цветя или аксесоари с флорални мотиви. Друга много „успешна“ декорация при създаването на романтичен интериор са пеперудите. Те могат да послужат за украса на стени, врати, пердета и мебели. Дори формата им може да бъде заимствана за направата на различни елементи в обзавеждането. В европейските модни тенденции пеперудите вече отдавна са уловени в мрежите на интериорните решения. Материалите винаги е по-добре да са естествени.

20-23
Няколкото пласта различни материи върху леглото създават усещането за уют, лукс и комфорт. Те трябва да са напластени така, че да се подчертае красотата на всяка една тъкан. Практично и красиво също така стои волан, пришит към завивките. Завесите в помещението може да са с дължина до пода, в наситени цветове и мека текстура. Друг вариант са два панела, окачени върху кокетен корниз и прихванати встрани с помощта на деликатни панделки. В спалнята винаги има нужда от допълнителни места за съхранение на вещите. Тук проблемът може да бъде решен с помощта на няколко красиви плетени кошнички и панери. Освен че са практични, те са и много красиви и подсилват романтичния полъх в помещението.

20-1

Осветлението също е важно. Още повече че вече дори не е нужно да имате окачени тавани, за да монтирате по-артистичен полилей или сложна композиция от лампиони. Единственото условие, с което трябва да се съобразите, е осветлението да пасне на деликатността, стила и цвета на цялата стая. Към романтичния комфорт можете да прибавите и щипка лукс, като разпръснете върху леглото множеството различни декоративни възглавници. Те варират според размера, формата и материята, като единственият свързващ елемент при всички тях трябва да са цветовете. Например червено с розов оттенък, кремаво, бяло, лилаво или какаово. Тези цветове са и онзи елемент, който ги унифицира с цялостния интериор. Романтични нотки можете да внесете и в която и да е друга част на жилището. Нужно е просто малко да помечтаете и да дадете воля на въображението си.

8 Коментар към Нежност и романтика в летния декор

 1. Pingback: Michael

 2. Pingback: curtis

 3. Pingback: Tommy

 4. Pingback: Harvey

 5. топлоизолация цени

  Подобно настроение може да има и не само през летният сезон, а дори и през зимата, когато на вън е доста студено и хладно, според мен имаме нужда от още по голяма романтика и да ни е приятно когато стъпим в дома си. Тук ни показвате невероятни модели,които са и малко скъпи според мен.Но пък ако човек иска то малко по малко ще постигне всичко това нали така.Съгласна съм с вас, че осветлението играе важна роля особено в помещения като спалнята или банята.

   
 6. Pingback: edward

 7. Pingback: joshua

 8. XRumerTest

  Hello. And Bye.

   

Добавете коментар